Jeg sidder i klinikken og taler med en person
Tingene skal tages i dit tempo

Stress håndtering

Stress er ikke bare at have lidt for travlt i hverdagen eller at holde mange bolde i luften på samme tid. Stress er en voldsom reaktion på, at kravene i hverdagen er for store, for små, for udefinerede eller at ens ressourcer ikke længere matcher kravene pga. sygdom, ydre omstændigheder eller øget sårbarhed.

Du bliver hele tiden påvirket af stressorer, der f.eks. kan være vanskelig beslutninger, tidspres, for få og for korte pauser, for vanskelige/lette opgaver, for store/små forventninger fra ledelsen, organisatoriske ændringer på arbejdet eller derhjemme, uklare opgaveformuleringer, meningsløshed og støj eller andre distraherende ting, som konstante afbrydelser.

Du kan klare mange af disse stressorer i kortere tid, men en gang imellem kan du mærke ubehag og endda ret voldsomme fysiske symptomer på, at kroppen prøver at sige fra. Du lægger mærke til en dårligere søvn, ringe forvaltning af følelser, koncentrationsbesvær, hovedpine, mavepine, forværring af allergi, smerter fra bevægeapparatet, udtalt ulyst til at gå i gang med opgaver eller gå på arbejde. Hvert menneske har sine egne symptomer på stress, og mange af dem er vi fælles om.

Hvis du prøver at ignorere symptomerne, vil det måske lykkes dig en tid, men kroppen nægter at lade sig byde noget ubærlig i længere tid, og til sidst lukker den bare ned. Du behøver ikke at vælge, om du skal på arbejde eller ej; du kan simpelthen ikke komme afsted. Så skidt skal det helst ikke gå dig.

Med metoder fra den kognitive terapi kan vi sammen få øje på uhensigtsmæssige valg og reaktioner, få omstruktureret dine irrationelle tanker om ‘burde’ og ‘jeg kan jo bare’. Og få givet ro til den overbelastede krop og tankemylderet hver gang, der er lidt ro omkring dig. Jeg har rigtig mange redskaber, der kan hjælpe dig, men vi tager det lidt ad gangen, så det ikke bliver til nye stressorer. Og vi prioriterer sammen.

Prisen er 625 kr. inkl. moms for 60 minutter. Første samtale er 90 minutter til samme pris, og vi koncentrerer os om at fastsætte fokusområde, tjekke kemi mellem os, og jeg kan komme med en løs plan for fremtidige samtaler.