Samarbejde til fordel for børnene

Efter efterårsferien starter nyt forløb med Cool Kids – angsthåndtering for børn og deres familier. Målgruppen er børn mellem 10 og 12 år, og erfaringen er, at disse børn kan have overordentlig stor gavn af forløbet. Hvis du ikke allerede har læst om Andreas udvikling, kan du gøre det her. Også tidligere deltagere har stadig god gavn af forløbet. I Kristeligt Dagblad kører der en konkurrence, hvor man kan indstille et kirkeligt initiativ, og jeg blev kontaktet af en journalist, fordi en mor havde skrevet til dem:

Jeg vil gerne indstille Karlslunde Strandkirkes initiativ for at hjælpe børnefamilier med angst.
Alt for mange børn kæmper med angst i alle afskygninger, og hver gang rammes en hel familie. Da vores søn blev ramt af angst, blev vi slået ud af de mange tusinde kroner det anerkendte “Cool Kids” angst-forløb koster. Kommunen anbefalede det, men dengang (for to år siden)var der ikke økonomisk støtte at hente, og vi havde ikke pengene.
Karlslunde Strandkirke havde åbenbart set behovet i nærmiljøet, og de startede et fantastisk samarbejde mellem psykolog Søren Bennedikt, angstkonsulent Gitte Grønne og Karlslunde Strandkirke.

Der blev annonceret i avisen, hvor vi, blandt fem andre familier straks sagde ja-tak. Kurset var ikke gratis, men kirkens fond dækkede en stor del af omkostningerne, ligesom frivillige i kirken lavede og serverede aftensmad til familierne som afslutning hver gang. Kirken lagde lokaler til, og det var rart for børnene at opleve, at der var andre, der kæmpede, som de selv gjorde lige her i deres egen by. Vores hold var det første, men flere hold er startet op siden. Jeg håber mange andre kirker får lyst til at gøre det samme. Vi har i dag en søn der er fri for angst, og er taknemmelige helt ind i hjertet for det penge, initiativ og mennesker fra Strandkirken gjorde muligt for os

Vi blev desværre ikke udtaget til finalen, men der er skaffet endnu en portion penge til dem, der ikke kan betale den fulde kursusafgift på 6.400 kr. inkl. materiale, kaffe/te + aftensmad alle gange. Om selve kurset kan henvises til ældre nyhedsbrev her om tidligere kursus uden aftensmad. Men vi starter altså op 23. oktober. Det er et skønt samarbejde.

Jeg samarbejder også med Mission Øst, som jeg har oprettet Erhvervssponsorat med. Organisationen udfører humanitært arbejde mange steder i verden – også hvor andre organisationer ikke kan få lov til at hjælpe. Generalsekretær og læge Kim Hartzner fortæller, at Mission Øst har hjulpet den nordkoreanske befolkning siden 2011 og er i dag engageret i landbrug, vandforsyning og genopbygning efter en oversvømmelseskatastrofe i august 2016.

Han siger: ” Jeg har nu været rundt og set alle systemerne, som vi har betalt for, og det er, som det skal være og stort set udført til punkt og prikke. De har været nøjeregnende og dygtige. Det vil sige, at man kan hjælpe og gennemføre noget effektivt hjælpearbejde i Nordkorea. Men vi er afhængige af private gaver”, slutter generalsekretæren. Derfor går 10 % af overskuddet i ”Motivation og angsthåndtering” til Mission Øst mod at få vist mit logo under deres virksomhedsdonorer. Det er også skønt samarbejde.